Huawei Mate 10 Pro -arvostelu

Huawei Mate 10 Prossa on paljon hyvää. Puhelin ei ole tyylikäs ja laadukas pelkästään ulkokuoreltaan, vaan siitä löytyy esimerkiksi Google Pixel 2 XL:stä ja iPhone X:stä tuttu OLED-näyttö laajalla 18:9-kuvasuhteella.

Puhelimessa on lisäksi laadukas kaksoiskamera, joka muistuttaa iPhone 8 Plussaa ja Galaxy Note 8:aa, mutta ei silti aivan pärjää kaikkein parhaimmille puhelimille. Huaweista löytyy vakiona jopa uusin Android 8, joten sen käyttöliittymä on turvallinen ja nykyaikainen.

Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

Jos puhelimen teknisiä tietoja vertaa toisiin lippulaivamalleihin, se päihittää kilpailijansa monella osa-alueella. Siinä on esimerkiksi 128 gigatavua muistia tyypillisen 64 gigatavun tapaan.

Huaweissa on myös kilpailijoitaan parempi akunkesto. Puhelimeen on mahdutettu valtava 4000 mAh:n akku, jonka ansiosta Mate 10 Pron akunkesto voittaa kevyesti niin Samsung Note 8:an (3300 mAh) kuin iPhone 8 Plussankin (2691 mAh).

Hieman yllättäen puhelimesta löytyy jopa nostalgisia tunteita herättävä infrapunalähetin, joten sitä pystyy käyttämään tarvittaessa vaikkapa television kaukosäätimenä. 

Mate 10 Pro ei ole silti täydellinen puhelin edes paperilla. Esimerkiksi näytön resoluutio on vain 1080 x 2160, joten se jää auttamattomasti lukuisten kilpailijoidensa 2K-näytöistä, puhumattakaan vaikkapa Sony Xperia XZ Premiumin 4K-näytöstä.

Siinä ei ole myöskään kuulokeliitäntää tai microSD-paikkaa, joten joudut käyttämään adapteria langallisille kuulokkeillesi sekä varmistamaan, että puhelimen sisäinen muisti riittää tarpeisiisi koko puhelimen elinkaaren ajan.

The premium finish is compounded by the phone’s glass back

Huawei Mate 10 Pron hinta ja julkaisupäivä

Tähän asti Huawein Mate-sarja on tuntunut jäävän phablet-kokoisten P10 ja P10 Plussan jalkoihin, mutta Mate 10 Pro yrittää tehdä asiaan muutoksen.

Se ei ole varsinaisesti markkinoiden suosituin puhelin, mutta Huawei on hinnoitellut uutuutensa hieman kilpailijoitaan alemmalle tasolle. Mate 10 Pron julkaisuhinta oli 799 euroa, mutta se on laskenut tähän mennessä 749 euroon.

Puhelimen varsinainen myynti alkoi 18.2.2018.

Mitä pro-lisänimi tuo tullessaan?

 • OLED-näyttö
 • f/1.6-aukolla varustettu kaksoiskamera
 • Paljon sisäistä muistia, muttei microSD-paikkaa tai kuulokeliitäntää

Huawei Mate 10 Pro julkaistiin samanaikaisesti Mate 10:en kanssa, joka muistuttaa paperilla Mate 9:ää.

Laitteita vertaillessa tuntuukin kuin vertailisi Huawei Mate 10 Prota Mate 9:ään.

The Mate 10 Pro was launched alongside the chunkier Mate 10

Ensinnäkin, Huawei on luopunut IPS LCD -näyttöteknologiasta ja korvannut sen OLED-näytöllä. Tämä oli ehdottomasti oikea ratkaisu, sillä näyttö on huomattavasti aiempaa parempi.

Samalla valmistaja sanoi hyvästit myös kuulokeliitännälle ja microSD-lukijalle. Puhelimessa on kuitenkin 128 gigatavua nopeaa sisäistä muistia, mikä riittää varmasti suurimmalle osalle käyttäjistä.

Mate 10:llä ja Mate 10 Prolla on joitakin yhteisiä uusia avainominaisuuksia, joita ei löydy Mate 9:stä. Kummassakin mallissa on esimerkiksi lasinen takakuori, joka tuntuu laadukkaammalta kuin aiempi metallinen kuori. Molemmissa on myös uuden Android 8:an päälle rakennettu Huawein oma Emotion-käyttöliittymä, joka tunnetaan myös nimellä EMUI 8.0. 

Uusi käyttöliittymä parantaa merkittävästi puhelimen käyttökokemusta. Yksi suurimmista uudistuksista on Samsungin DeX:ää muistuttava teknologia, joka mahdollistaa puhelimen käyttämisen tietokoneen keskusyksikkönä. Samsungista poiketen tähän ei tarvita edes erillistä telakkaa, sillä puhelimen saa liitettyä tavalliseen tietokoneen näyttöön tai televisioon pelkällä HDMI-kaapelilla. 

It has a premium, IP67 rated glass body, but no headphone jack

Uuden Mate-sarjan kamerat ovat samankaltaisia kuin Mate 9:ssä, P10:ssä ja P10 Plussassa. Malleissa on kaksi kameraa, joista toinen on RGB- ja toinen mustavalkolinssi. Tällä kertaa Huawei on parantanut myös aukkojaan, sillä molemmissa kameroissa on uudet f/1.6-aukot.

Laajemman aukkonsa ansiosta kameroiden pitäisi siis kyetä parempaan hämäräkuvaukseen. Huawei on toteuttanut kamerat tuttuun tapaan yhteistyössä Leican kanssa.

Muotoilu ja näyttö

 • Parhaimman näköinen Mate
 • Tyylikäs metallia ja lasia yhdistelevä muotoilu
 • Laadukas näyttö häviää kilpailijoilleen terävyydessä

Kiitos Huawein aiemman kokemuksen tyylikkäiden lasikuoristen Honor-puhelinten valmistuksesta, valmistaja on onnistunut mainiosti uusien Mate 10:en ja Mate 10 Pron muotoilussa.

Takakuoren kaareva Gorilla-lasi yhdistyy saumattomasti puhelimen metallikuoreen, muodostaen tyylikkään ja arvokkaan näköisen puhelimen, joka ei tuota pettymystä saman hintaluokan kilpailijoihin nähden.

Huawei Mate 10 Pro -kuvagalleria

Puhelimen etuosa on enimmäkseen näyttöä, sillä Mate 10 Pron 6-tuumainen näyttö on mahdutettu pienempään runkoon kuin iPhone 8 Plussan 5,5-tuumainen paneeli.

Näyttö kattaa 80,9 % etuosan pinta-alasta, joka on ylivoimaisesti parempi lukema kuin iPhone 8:ssa tai 8 Plussassa, mutta ei pärjää iPhone X:än lähes reunattomalle näytölle. Siinä on kuitenkin sama 18:9-kuvasuhde kuin iPhone X:ssä, Samsung Galaxy Note 8:ssa ja LG V30:ssä.

OLED-teknologia ja HDR10-tuki antavat potkua Mate 10 Pron näytölle toistaen värit huomattavasti syvempinä kuin esimerkiksi vaimeampi Google Pixel 2 XL. 

Full HD -resoluutiolla se ei kuitenkaan pärjää selkeydessä Sony Xperia XZ Premiumille, Galaxy Note 8:lle tai S9-sarjalle. Myös sen värintoisto häviää Samsungin lippulaivoille.

HDR10 is supported on both the Mate 10 Pro hardware and software

Mate 10 Pro voittaa värintoistossa ja katselukulmissa silti Google Pixel 2:en ja LG V30:en. Huawein näyttö on yleisesti ottaen laadukkaiden älypuhelinten keskikastia.

Puhelimeen on asennettu näyttöä suojaava kalvo ja paketin mukana tulee myös pehmeä muovinen suojakuori, joten et joudu ostamaan mitään ylimääräistä arvokkaan puhelimesi suojaksi.

Huawei on tosin kestävä puhelin myös ilman suojakuorta ja näytön suojakalvoa, sillä Mate 10 Pron kuoret ovat valmistettu vahvasta Gorilla Glass 5 -lasista. Puhelin on myös IP67-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestävä.

Mate 10 Pron takakuori on kevyesti pyöristetty, joten se tuntuu kädessä hieman kulmikkaita kilpailijoitaan mukavammalta. Se painuu saumattomasti puhelimen kiiltäviin metallisiin sivuihin ja tarjoaa mukavasti pitoa.

Lasinen kuori ei ole ehkä yhtä liukas kuin hiekkapuhallettu metalli, mutta se on myös alttiimpi sormenjäljille.

Like most flagships out now, the Mate 10 Pro has a dual-camera set-up

Kaksoiskamerat ovat muotoiltu kahdeksi erilliseksi ulokkeeksi, jotka eivät ole kaikista tyylikkäimmät. Puhelimen takakuoren lasista erillään olevien kameroiden etuna on kuitenkin se, etteivät ne rikkoudu, jos lasinen takakuori rikkoutuu. 

Sormenjälkitunnistin on sijoitettu järkevästi suoraan kaksoiskameroiden alapuolelle. Sormet löytävät skannerin helposti ja se on myös nopeatoiminen käytössä. Puhelimessa ei ole muita biometrisiä tunnistautumistekniikoita, mutta sormenjälkitunnistin on toteutettu niin hyvin, ettei niitä varsinaisesti kaipaakaan.

Äänenvoimakkuudensäätö ja virtapainike löytyvät puhelimen oikealta sivulta, USB-C -liitäntä sen pohjasta ja SIM-kelkka vasemmalta sivulta. 

Yleisesti ottaen pidämme muotoilusta hieman erikoisen näköisiä kameraulokkeita lukuun ottamatta. 

Mate 10 Prota myydään Suomessa kolmella eri värivaihtoehdolla. Jokainen löytänee siis itselleen sopivan värin mokasta, sinisestä tai titaaniharmaasta.

Akunkesto

 • Suuri 4000 mAh:n akku
 • Kestää pitkään ja latautuu nopeasti

Mate 10 Pron 4000 mAh:n akku on Razer Phonea lukuun ottamatta ylivoimaisesti suurempi kuin kellään muulla kilpailijalla.

Akunkestoon vaikuttaa kuitenkin moni muukin tekijä kuin pelkät milliampeeritunnit. Hyvän akunkeston saavuttamiseksi vaaditaan myös energiatehokas suoritin, hyvin optimoitu käyttöliittymä ja laadukkaat sovellukset.

Ensimmäiset kirjoitukset Mate 10 Pron akusta olivat suoraan sanottuna melko lohduttomia, sillä niiden mukaan akku selvisi vaivoin yhden päivän käytöstä.

Huawei korjasi onneksi ongelman erittäin nopeasti, sillä se julkaisi puhelimeen päivityksen vain 24 tuntia laitteen julkistuksen jälkeen. Sittemmin Mate 10 Pron akunkestosta on tullut luokkansa paras.

Akku kestää hyvin koko päivän, vaikka pelaisit, katsoisit videoita ja jakaisit nettiä.

Jos käytät puhelinta pääasiassa satunnaisiin sähköposteihin ja uutisten selaamiseen, saat todennäköisesti akun riittämään kahdeksi päiväksi – kunhan muistat sammuttaa puhelimen yöksi. Akunkestoa saa pidennettyä entisestään käyttämällä Huawein virransäästötiloja.

Näin hyvä akunkesto on ennenkuulumaton ominaisuus nykypäivän lippulaivojen keskuudessa. iPhone 8 Plus, Note 8 ja Google Pixel 2 XL selviävät juuri yhden päivän käytöstä, joten poikkeuksellisen hyvä akunkesto on ehdottamasti yksi Mate 10 Pron suurimmista vahvuuksista.

Laitoimme Mate 10 Pron omaan akkutestiimme, jossa toistamme puolentoista tunnin HD-videon täydellä kirkkaudella. Puhelin on testin aikana yhdistetty WiFi-verkkoon, joten se saa samalla päivittää taustalla olevia sovelluksia. Huawei menetti testissä ainoastaan ällistyttävät 9 %, mikä on samalla testimme paras tulos. Kilpailijoista sen kannoilla ovat ainoastaan iPhone X (10 %), Galaxy S9 Plus (13 %) ja LG V30 (13 %).

Tulos ei ole suoranainen yllätys, sillä Mate 10 Prossa on markkinoiden ylivoimaisesti suurin akku. Oikeastaan puhelimen tulisi pystyä vieläkin parempaan tulokseen iPhone X:ään nähden, sillä Huawein akku on yli 1000 mAh:ta suurempi. Kaiken kaikkiaan Mate 10 Prossa on kuitenkin loistava akku.

Suuri akku myös latautuu nopeasti, sillä puhelimessa on Huawein patentoima pikalatausteknologia. Mate 10 Pron akku latautuu tyhjästä puoleen väliin jo puolessa tunnissa. Tulos on erittäin kilpailukykyinen muihin lippulaivamalleihin verrattuna. 

Kamera

 • Hyvä peruskamera
 • Laadukkaat hämäräkuvausominaisuudet ja automaattitarkennus

Mate 10 Pron takakuoressa on kaksi kameramoduulia. Toinen niistä on tavallinen optisella kuvanvakautuksella varustettu 12 megapikselin värilinssi (RGB) ja toinen 20 megapikselin mustavalkoinen kenno ilman optista kuvanvakautusta.

Edellisestä mallista poiketen Mate 10 Pron molemmissa kameroissa on nyt f/1.6-aukko.

Mate 10 -sarjassa on siis Samsung Galaxy S9:änkaksoisaukkoa lukuun ottamatta markkinoiden laajin aukko, jonka ansiosta puhelimen kuvat ovat melko laadukkaita myös hämärässä valaistuksessa. Heikossa valossa otetut kuvat ovat hieman rakeisia, mutta eivät näytä silti liian käsitellyiltä, kuten LG G6:n tapauksessa.

Kamerassa on tarkka valkotasapaino ja yleisesti ottaen se häviää vain hieman Samsungin Galaxy Note 8:lle.

Mate 10 Pron heikkous on kuitenkin yllättäen kirkas valaistus. Yleensä puhelinten kamerat ovat parhaimmillaan mahdollisimman kirkkaissa olosuhteissa, mutta laajan aukkonsa vuoksi Huaweilla on tapana ylivalottaa kuvia. Kuvien tarkkuus ja väritasapaino ovat loistavia, mutta ylivalotus johtaa kapeampaan dynamiikkaan. Mate 10 Pro jääkin tässä auttamattomasti parhaista kilpailijoistaan.

Makrokuvat ovat sen sijaan erittäin teräviä. Myös tarkennus toimii mainiosti, sillä se käyttää niin laser-automaattitarkennusta, vaihetarkennusta kuin kontrastitarkennustakin. Mate 10 Pron tarkennus onkin yksi markkinoiden nopeimmista.

Tiivistettynä Mate 10 Pron kamera ei ole paras automaattikamera, mutta sen kamerasta löytyy paljon piilotettuja manuaalisäätöjä.

The camera on the Mate 10 Pro is good, but diving into the settings can make it great

Kuvien oletusresoluutio on 12 megapikseliä ja puhelin tukee myös uutta AI-zoomia, joka on yksi parhaista digitaalisista zoomeista. Se päihittää jopa iPhone 8 Plussan optisen zoomin tietyissä valo-olosuhteissa. 

Kameran mustavalkolinssi parantaa merkittävästi sen hämäräkuvausominaisuuksia ja kuvien dynamiikkaa.

Mate 10 Prosta löytyy myös wide-aperture -toiminto, joka kilpailee iPhone 8 Plussan, Pixel 2:en ja Samsung Galaxy Note 8:an muotokuvatoimintojen kanssa. Muotokuvatoiminnon tarkoituksena on sumentaa kohteen tausta tehden kuvasta ammattimaisemman näköisen. Mate 10 Prossa on kilpailijoitaan laajempi kuvakulma, joten ruutuun saa mahtumaan monta kuvattavaa.

Lisäksi kuvan tarkennuksen saa vaihdettua eri kohtaan vielä kuvan ottamisen jälkeenkin. Toiminto osaa tarkentaa niin kasvoihin kuin satunnaisiin esineisiinkin.

Efektin joustavuudella on kuitenkin hintansa. Bokeh-eftekti ei ole yhtä terävä hiusten ja korvien kohdalla, kun kamera yrittää sumentaa kohteen taustan.

Kamerassa on niin paljon eri kuvaustiloja, ettemme pysty listaamaan kaikkia niistä arvosteluumme. Parasta siinä on kuitenkin manuaalisten säätöjen laajuus. Kameralla pystyy esimerkiksi ottamaan kuvia 30 sekunnin valotusajalla tai kuvaamaan 4K-videoita.

Take some time with the Mate 10 Pro, and it can produce striking shots

Myös puoliautomaattiset toiminnot ovat loistavia. Puhelimesta löytyy muun muassa älykäs yöasetus, joka yhdistelee useita kuvaelementtejä luoden uskomattoman dynaamisia otoksia. Kuviin saa valittua lisäksi eri valotusasetuksia, jotka auttavat kameraa ylivalottamasta kuvan kirkkaimpia kohtia. Jos siis pidät kuvien parissa puuhastelusta, tulet ihastumaan Mate 10 Prohon.

Puhelimen etukamera on kilpailukykyinen muihin lippulaivamalleihin verrattuna. Siinä on hyvä elektroninen vakautus, 8 megapikselin resoluutio ja 1080p-videoresoluutio.

Hauwei Mate 10 Pron mallikuvagalleria

Käyttöliittymä ja luotettavuus

 • Android Oreo 8.0 -käyttöliittymä
 • Mahdollisuus käyttää pöytäkoneen keskusyksikkönä

Emotion UI tai lyhennettynä EMUI 8.0 on Huawein oma käyttöliittymä, joka on rakennettu uusimman Android Oreo -käyttöliittymän päälle. Nykyaikaisempi käyttöjärjestelmä antaa sille välittömästi kilpailuedun Android 7:llä varustettuihin kilpailijoihinsa nähden.

Mate 10 Prossa on siis viimeisimmät turvallisuuspäivitykset ja käyttöliittymän uutuusominaisuudet. Siinä on muun muassa uusittu ilmoituspalkki entistä tyylikkäämmillä widgeteillä sekä picture-in-picture -toiminto, joka mahdollistaa esimerkiksi YouTube-videon pyörimisen näytöllä samalla, kun käytät puhelimen muita toimintoja.

Huawein käyttöliittymä tekee merkittäviä muutoksia Androidiin. Siinä ei ole tehdasasetuksena esimerkiksi samanlaista sovellusvalikkoa kuin vakio-Androidissa. Ominaisuutta kaipaavat joutuvatkin sukeltamaan syvälle puhelimen asetuksiin aktivoidakseen sen.

Käyttöliittymän perustoiminnallisuus on melko lähellä tavallista Androidia. EMUI 8.0:ssa on useita kotinäyttöjä, Google-näyttö ja ilmoitusviuhka, jonka saa vedettyä esiin näytön yläreunasta. Käyttöliittymään on lisätty kuitenkin myös paljon ylimääräisiä ominaisuuksia.

The Mate 10 Pro runs Android 8 and EMUI, Huawei’s custom skin

Käyttöjärjestelmä on laajasti muokattavissa. Halusit sitten ylimääräisen painikkeen puhelimen navigointipalkkiin, piilottaa painikkeet kokonaan, muuttaa näytön värimääritystä, lisätä eleitä, tai muuttaa käyttöliittymän teemaa, saat sen tehtyä helposti puhelimen asetuksista.

Huawei on jopa lisännyt puhelimeen Samsung DeX:ää muistuttavan ominaisuuden käyttää puhelinta tietokoneen keskusyksikkönä. Huawein EMUI Desktopin suurin etu Samsungiin nähden on sen yksinkertaisuus. Puhelimen saa kytkettyä tavalliseen HDMI-liitäntään, joten sitä pystyy käyttämään lähes kaikkien näyttöjen ja televisioiden kanssa. Joudut hankkimaan USB-C–HDMI -kaapelin erikseen, mutta se on huomattavasti edullisempi kuin Samsungin DeX -telakka.

EMUI Desktop tuntuu vielä hieman puolittaiselta tavalliseen pöytäkoneeseen nähden, mutta se on silti parhaimmillaan erittäin kätevä lisäominaisuus ja tervetullut kilpailija Samsungin DeX:lle.

Jos et ole kiinnostunut muokkaamaan käyttöliittymääsi, ei sinun tarvitse käydä läpi kaikkia Huawein lukuisia asetuksia. Puhelimen käyttöliitttymä pyörii nimittäin sulavasti jo tehdasasetuksilla. Arvostamme kuitenkin erityisesti kamerasovelluksen muokattavuutta, jonka ansiosta Mate 10 Pro sopii mainiosti myös tehokäyttäjille.

Videot, musiikki ja pelaaminen

 • Elokuvat näyttävät upeilta 18:9-kuvasuhteella varustetulta HDR10-näytöltä
 • Sterokaiuttimet ovat äänekkäät, mutta laadussa olisi parantamisen varaa

Jos tuijotat pelkästään Huawei Mate 10 Pron teknisiä tietoja, saatat ajatella, ettei sen Full HD -näyttö ole tarpeeksi hyvä. Tosiasiassa se kuitenkin voittaa osan QHD-näytöllä varustetuista kilpailijoistaan.

Mate 10 Prossa on 6-tuumainen OLED näyttö 1080 x 2160 -resoluutiolla. Se on siis laaja Full HD -näyttö, jonka pikselimäärä on samaa tasoa iPhone 8 Plussan kanssa

OLED-paneeli on erittäin hyvälaatuinen ja kirsikkana kakun päällä se tukee myös HDR10-teknologiaa. Huawei toistaakin elokuvat kauniisti peitoten selkeästi terävämmän Google Pixel 2 XL:än.

Katsot HDR-materiaalia todennäköisimmin Amazon Prime Videosta tai Netflixistä, mutta Mate 10 Pro pääsee kunnolla oikeuksiinsa, jos lataat siihen omaa HDR-materiaalia. Näyttö toistaa värit ja syvyyserot ällistyttävän hyvin.

Myös pelit näyttävät erinomaiselta – etenkin, kun entistä useampi peli on nyt optimoitu 18:9-kuvasuhteelle. Kirin 970 -suorittimen ja 6 gigatavun RAM-mustin ansiosta puhelin selviää mistä tahansa pelistä. Sen sterokaiuttimien ansiosta et myöskään peitä äänentoistoa pelatessasi.

Mate 10 Pron 128 gigatavun sisäinen muisti riittää mainiosti suuremmallekin pelikokoelmalle.

The speaker set-up on the Mate 10 Pro includes one bottom and one front-firing speaker

Huawein kaiuttimet ovat ehkä äänekkäät, mutta ne eivät ole missään nimessä markkinoiden huippuluokkaa. Puhelimessa on tavallinen pohjaan sijoitettu kaiutin, sekä kuulokeosaan integroitu kaiutin, mutta sen ääni on kimakampi kuin Google Pixel 2:ssa ja jopa sitä edeltäneessä Mate 9:ssä.

Kuulokkeiden kautta kuunneltuna äänenlaatu on sen sijaan huomattavasti parempi. Kuulokeliitännästä luopuminen näyttää olevan yleistyvä trendi ja myös Huawei Mate 10 Pro on liittynyt siihen joukkoon. Liitännän puuttuminen saattaa ärsyttää osaa käyttäjistä, mutta puhelimen mukana tulee onneksi USB-C–3,5 mm -adapteri, joten pystyt kuunnella musiikkia tuttuun tapaan myös langallisilla kuulokkeillasi.

Jos kuulokepiuhoihin ja ylimääräiseen adapteriin kyllästyy kokonaan, on mukava tietää, että kuulokkeista löytyy myös Sonyn LDAC-teknologia, joka parantaa Bluetooth-kuulokkeiden äänenlaatua. 

Suorituskyky ja vertailuarvot

 • Nopea niin benchmark-testeissä kuin oikeassa käytössäkin
 • Keinoälyominaisuudet eivät näy päivittäiskäytössä

Puhelimen tehoista on vaikea löytää valittamisen aihetta, sillä uusi Kirin 970 -suoritin ja 6 gigatavun RAM-muisti kykenevät erinomaisiin tuloksiin niin benchmark-testeissä kuin arkikäytössäkin.

Puhelin sai AnTuTu-testissä 177 423 pistettä ja Geekbenchissä 6630 pistettä. Se pääsee tuloksillaan ehdottomasti kärkikastiin, muttei kuitenkaan horjuta Applen paalupaikkaa.

The new Kirin 970 processor benchmarks and performs well in day to day life

Huawei mainosti näkyvästi Mate 10 -sarjan keinoälyominaisuuksia, mutta kyseiset ominaisuudet eivät näy puhelimen arkikäytössä juuri millään tavalla. Keinoälyn hyödyt tulevat sen sijaan esille vasta pidemmän ajan päästä, sillä Huawein mukaan se estää puhelinta hidastumasta vanhetessaan. Hyödyt alkavat näkyä siis vasta 6-12 kuukauden päästä.

Emme pysty ottamaan vielä kantaa siihen, toimiiko keinoäly valmistajan lupausten mukaisesti. Voimme kuitenkin todeta, että laitteen suoritin on erinomainen ja puhelin on kaiken kaikkiaan erittäin tehokas.

Yhteenveto

Huawei on ehkä viimeinkin tehnyt läpimurron Mate 10 Prollaan. Se on tyylikäs vedenkestävä älypuhelin, jossa on upea näyttö ja stereokaiuttimet. Siinä on myös loistava kamera ja paljon tehoa – unohtamatta myöskään suurta sisäistä muistia ja luokkansa parasta akunkestoa.

Se ei kuitenkaan sovi kaikille. Moni ei pysty nimittäin vieläkään hyväksymään kuulokeliitännän poistamista tai microSD-paikan puuttumista. Puhelin ei myöskään liene Android-puristien mieleen, sillä Huawein oma Emotion-käyttöliittymä tekee selvän pesäeron Googlen vakiokäyttöliittymään.

Laajasta aukostaan huolimatta siinä ei myöskään ole luokkansa parasta kameraa.

Mate 10 Pro on ehkä kallis Huawein puhelimeksi, mutta se on silti monia kilpailijoitaan edullisempi. Puhelin maksaa tällä hetkellä Suomessa noin 749 euroa.

Se erottuu edukseen etenkin laajalla 128 gigatavun sisäisellä muistillaan sekä huikealla akullaan, joka kestää jopa kaksi kertaa pidempään kuin monella kilpailijalla.

On jollain tapaa kuvaavaa, että pakettiin kuuluu myös tehdasasennettu näytönsuoja ja pehmeä muovinen suojakuori. Puhelin liikkuu nimittäin ennen kaikkea premium-mallien ja hyvän hinta-laatusuhteen välimaastossa.

Kenelle puhelin sopii?

Mate 10 Pro on omimmillaan valokuvaharrastajille ja tekniikkaintoilijoille, jotka nauttivat puhelimensa muokattavuudesta. Jos samaistut näihin käyttäjäkuntiin, tulet varmasti nauttimaan Huaweista.

Puhelimen kanssa saa vietettyjä tunteja kokeillen eri kuvausasetuksia tai etsimällä täydellisen näytön värin, siirtymäefektien ja navigointinäppäinten yhdistelmän. Sen EMUI Desktop -toiminto on kätevä lisäominaisuus, joka säästää sinut toisinaan kannettavan raahaamiselta tai tekee televisiostasi näytön puhelimesi tehokäyttöön.

Jos kuitenkin etsit yksinkertaista ja korutonta käyttöliittymää, et todennäköisesti voi sietää Mate 10 Prota – on se sitten kuinka hyvä tahansa.

Onko se hyvä ostos?

Kyllä. Jos etsit erinomaista älypuhelinta, etkä halua maksaa iPhonen tai Galaxy Note 8:än hintaa, voi Huawei Mate 10 Pro olla erinomainen vaihtoehto sinulle. Varsinkin, jos kuulokeliitännän ja microSD-paikan puuttuminen ei saa sinua raivon partaalle.

Suurin osa ihmisistä pitänee puhelimen muotoilusta. Jos puhelinta käyttää ilman suojakuorta, se näyttää aivan yhtä tyylikkäältä ja uudenkarhealta kuin kaikki muutkin lasikuoriset lippulaivamallit.

Suosittelemme kuitenkin käyttämään mukana tulevas suojakuorta, jotta upouusi puhelimesi säilyy tyylikkäänä vielä pitkään.

Eikö Mate 10 Pro onnistunut vakuuttamaan sinua? Tutustu tästä sen parhaisiin kilpailijoihin.

Samsung Galaxy Note 8 sekä S9 ja S9 Plus

Mate 10 Pron kanssa kilpailee käytännössä kolme merkittävää valmistajaa.

Ensimmäinen ja ehkäpä ilmiselvin niistä on Samsung. Sen Galaxy S9 ja S9 Plus sekä Note 8 ovat Mate 10 Prota kalliimpia, mutta myös sitä parempia. Samsungin malleissa on selkeästi Huaweita parempi käyttöliittymä, näyttö ja kamera. Mainittakoon myös, että Galaxy S9 Plus jatkoi Samsungin voittokulkua, kun valitsimme sen tämän hetken parhaaksi puhelimeksi.

Huawei peittoaa Samsungit etenkin huomattavasti edullisemmalla hinnallaan, sillä jopa näistä malleista halvin S9 maksaa 150 euroa enemmän kuin Mate 10 Pro. Huawein vahvuutena on myös huomattavasti Samsungia parempi akunkesto.

LG V30 ja Google Pixel 2 XL

Toinen tärkeä kilpailija on LG, joka valmistaa sekä omaa V30-malliaan että Googlen Pixel 2 XL:ää. 

V30 on tunnettu hyvistä video-ominaisuuksistaan ja upeasta muotoilustaan. Pixel 2 XL taas loistaa ennen kaikkea ohjelmistollaan, sillä se on monen mielestä kaikkein älykkäin puhelin. Googlen käyttäjät saavat myös kaikista puhtaimman Android-kokemuksen.

Hinta-laatusuhteella mitattuna Mate 10 Pro kiilaa molempien mallien eteen, mutta se ei silti voita niitä kaikilla osa-alueilla. LG:n V30:ssä on muun muassa kuulokeliitäntä ja microSD-kortilla laajennettava muisti. Google Pixel 2 XL:än omistaja saa puolestaan rajoittamattomasti Google Cloud -pilvitallennustilaa markkinoiden parhaalla kameralla otetuille kuvilleen ja videoilleen.

iPhone 8 Plus ja iPhone X

Luonnollisesti otamme mukaan myös Applen iPhone 8 Plussan sekä iPhone X:än. iPhonessa on markkinoiden tehokkain suoritin ja vakain käyttöjärjestelmä. iOS:än käyttökokemus onkin huomattavasti Emotion-käyttöliittymää hiotumpi, mutta myös selkeästi rajoittuneempi.

iPhonet ovat kiistatta Mate 10 Prota parempia lähes kaikilla osa-alueilla, mutta ne ovat merkittävästi sitä kalliimpia. Applen käyttöliittymä ei myöskään ole kaikkien Android-käyttäjien mieleen.

Arvosteltu alun perin lokakuussa 2017

Basil Kronfli,Joonas Nurmela
Source link

Tags

About: Review Junkies

We aim to give you the latest reviews on things you enjoy. Interested in a new movie, but not sure if you'll be entertained? Maybe you have your eyes set on the latest video game. Well, we bring you detailed information you're looking for on movies and video games; we review it, you read it.

You may also like...

Sorry - Comments are closed

Writers Wanted
Office2013 Professional Plus CD Key Global